Patrick Sweetlove, huisarts
home.GIF - 473 Bytes
raadpleging
infomail
actueel
medische info
hyperlinks

Actueel

Griepvaccinatie in oktober/november
2010-10-18

griepprikDe tweede helft van oktober en de eerste helft van november is de ideale periode voor de jaarlijkse prik tegen seizoensgriep of "influenza". Het vaccin wordt in principe toegediend v��r de epidemische periode. Afzonderlijke vaccinatie tegen de Mexicaanse griep is dit jaar niet meer nodig.

De prik

Wie risico loopt op ernstige verwikkelingen bij een eventuele griepinfectie moet zich beslist laten vaccineren. U leest alles over risicopatiënten in de geüpdate griepinformatiebrochure op deze site.

U krijgt de prik meestal in de bovenarmspier (intramusculair) of ín de huid zelf (intradermaal). Wie bloedverdunners neemt krijgt 'm onderhuids (subcutaan).

Ongewenste effecten zijn zeldzaam. Ze zijn meestal licht en voorbijgaand: koorts, hoofdpijn, spierpijn of een lichte allergische reactie met wat lokale pijn of roodheid. De vaccinatie is tegenaangewezen wanneer een hinderlijke ongewenste reactie ontstond bij een vroegere toediening. Bespreek het met uw huisarts.

Terugbetaling

De prijs van een griepvaccin varieert tussen 6.23€ en 12.47€. Uw huisarts beslist welk vaccin voor u het meest geschikt is.

Het ziekenfonds voorziet een gedeeltelijke terugbetaling wanneer op het voorschrift wordt aangeduid dat het gaat om een risicopatiënt. Het volstaat dat de arts dan op het voorschrift vermeldt "derde betalersregel van toepassing" of "risicopati�nt", zonder verdere details.

Links


Terug naar Actueel

[Home] [Raadpleging] [Infomail] [Actueel] [Medische info] [Links]