Patrick Sweetlove, huisarts
home.GIF - 473 Bytes
raadpleging
infomail
actueel
medische info
hyperlinks

Actueel

WGO weerlegt aantijgingen over 'vervalste pandemie'
2010-02-14

Wereldgezondheidsorganisatie (WGO)Op 26 januari 2010 ging de Wereldgezondheidsorganisatie (WGO) in het verweer tegen de aantijgingen dat de Mexicaanse grieppandemie nep was en dat de organisatie zich op sleeptouw heeft laten nemen door een lobby van academici en farmabedrijven. Vooral in de Franse en Britse pers werd de voorbije maanden met scherp richting Wereldgezondheidsorganisatie geschoten. "De A/H1N1-grieppandemie was vervalst. Miljoenen mensen over de hele wereld zijn nodeloos blootgesteld aan onbekende neveneffecten van griepvaccins die onvoldoende getest waren", heette het.

'Georchestreerd'

De vaccinatiecampagne van de WGO werd zelfs afgedaan als regelrechte fraude en "één van de grootste medische schandalen van de 21ste eeuw". Ook de Duitse longarts en voorzitter van de gezondheidscommissie van de Europese Raad Wolfgang Wodarg trok alle registers open. Hij noemde de vaccinatiecampagne "georchestreerd". Wetenschappers zouden bewust een hype hebben gecreëerd om op die manier meer onderzoeksgelden binnen te halen.

Dr. Wodarg maakt zich sterk dat farmabedrijven bij de WGO hebben aangedrongen om de Mexicaanse griep als pandemie te classificeren. "Op die manier wisten de vaccinproducenten zich verzekerd van een wereldwijde afzetmarkt, met bijbehorende winsten", zei hij in een interview met de Frans krant L'Humanite.

Raad van Europa

De Raad van Europa kondigde onlangs aan dat het die beschuldigingen zou onderzoeken. De Raad zou ook nagaan of de WGO "een knieval" heeft gemaakt voor de farma-industrie. Maar in een niet mis te verstaan statement verwees de WGO zelf die complottheorieën eind januari 2010 naar het rijk der fabeltjes.

Volgens de WGO zijn alle insinuaties over een valse pandemie en belangenvermenging volledig uit de lucht gegrepen. "We rekenen het tot onze hoofdopdracht om onafhankelijk gezondheidsadvies te verlenen aan onze lidstaten. De WGO neemt die opdracht ernstig en heeft zich op geen enkel moment laten beïnvloeden door de geneesmiddelenindustrie."

Links


Terug naar Actueel

[Home] [Raadpleging] [Infomail] [Actueel] [Medische info] [Links]